Muutama sana Yazzpaw’s karvaisista kavereista – Me and my pets briefly

Hei! Olen Kirsi Tero, tavallinen koiran- ja kissanomistaja, koiraharrastaja ja aktiivinen kissanäyttelyissä kävijä Espoosta. Karvaiseen perheeseeni kuuluvat labradoritytöt Lissu ja Penni, ragdoll kaksospojat Junnu ja Julle, exoticpojat Pösö ja Manne, sekä selkirk rextyttö Scarlett. Lisäksi vanhempieni lemmikit ovat minulle kuin omaa perhettä. Olen ollut pienestä pitäen erittäin eläinrakas. Tällä sivustolla kerron karvaisista kavereistani.   

Minulla on kasvattajanimi Yazzpaw’s, joka hyväksyttiin Suomen Kennelliitossa 27.6.2016 ja Suomen Kissaliitossa 14.7.2016. Olen suorittanut Kennelliiton kasvattajan peruskurssin 2013 ja -jatkokurssin 2014, sekä Kissaliiton kasvattajan peruskurssin 2014, genetiikan syventävän kurssin 2015, kissojen värit– ja Assistenttikurssit 2016.  Ensimmäinen ragdoll pentue syntyi marraskuussa 2020. En kuitenkaan katso olevani ”kasvattaja” sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan enemmänkin harrastaja.

Työkseni teen projektipäällikön hommia ICT-alalla. Elokuussa 2015 uskaltauduin toteuttamaan haaveeni ja jäin opintovapaalle opiskellakseni eläintenhoitajan ammattitutkinnon Amiedussa. Klinikkaeläinhoitajan näyttötutkinnon suoritin huhtikuussa 2017. Harrastuspohjalta teen silloin tällöin vuoroja läheisessä eläinsairaalassa pitääkseni yllä hoitajantaitojani. Tulevaisuudessa lähempänä eläkeikää haaveilen loikkaavani ICT-alalta täysipäiväiseksi klinikkaeläinhoitajaksi.

Minulle omat lemmikit ovat ensisijaisesti rakkaita perheenjäseniä ja harrastuskavereita. Mielestäni mitään koiraa, eikä kissaa, ole tarkoitettu elämään jatkuvasti eristettynä häkissä tai pienessä tarhassa, vaan se kaipaa jatkuvaa ihmiskontaktia. Uskonkin, että mikä tahansa lemmikki on sitä älykkäämpi ja onnellisempi mitä enemmän sen kanssa puuhataan huomioiden sen lajinomaiset tarpeet, ja kun se saa olla osa päivittäistä perhe-elämää.

Meillä on mökki Pohjois-Savossa rauhallisessa niemessä Onkijärven rannalla, jossa vietämme koko karvaisen perheen kanssa mahdollisimman pitkät kesälomat. Mökillä koirat saavat nauttia täysin rinnoin vapaudesta tontillamme, ulkoilla ja käydä uimassa silloin kuin haluavat. Kissoilla on oma katettu kissatarha ulkoiluun.  

Elämäni karvaiset kaverit on esitelty täällä.

Lyyti, Lissu ja Hellu.

Olen seuraavien yhdistysten jäsen

Rotukissayhdistykset

Rotuyhdistykset

Koirayhdistykset

Eläisuojeluyhdistykset