Muutama sana Yazzpaw’s karvaisista kavereista ja itsestäni – Me and my pets briefly

Hei! Olen Kirsi Tero, tavallinen koiran- ja kissanomistaja, koiraharrastaja ja aktiivinen kissanäyttelyissä kävijä Espoosta. Perheeseeni kuuluu labradoritytöt Lissu, Hellu ja Penni,  sekä kissapojat Mosse (ragdoll), Pösö (exotic) ja Manne (exotic). Lisäksi vanhempieni lemmikit ovat minulle kuin omaa perhettä. Olen ollut pienestä pitäen hyvin eläinrakas. Tällä sivustolla kerron karvaisista kavereistani.   

Minulla on kasvattajanimi Yazzpaw’s, joka hyväksyttiin Suomen Kennelliitossa 27.6.2016 ja Suomen Kissaliitossa 14.7.2016. Olen suorittanut Kennelliiton kasvattajan peruskurssin 2013 ja -jatkokurssin 2014, sekä Kissaliiton kasvattajan peruskurssin 2014, genetiikan syventävän kurssin 2015, kissojen värit– ja Assistenttikurssit 2016.  Ensimmäinen ragdoll pentue syntyi marraskuussa 2020. En kuitenkaan ole ”kasvattaja” sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan enemmänkin harrastaja.

Työkseni teen projektipäällikön hommia ICT-alalla. Elokuussa 2015 uskaltauduin toteuttamaan haaveeni ja jäin opintovapaalle opiskellakseni eläintenhoitajan ammattitutkinnon Amiedussa. Klinikkaeläinhoitajan näyttötutkinnon suoritin huhtikuussa 2017. Harrastuspohjalta teen silloin tällöin vuoroja läheisessä eläinsairaalassa pitääkseni yllä hoitajantaitojani. Tulevaisuudessa lähempänä eläkeikää haaveilen loikkaavani ICT-alalta täysipäiväiseksi klinikkaeläinhoitajaksi.

Minulle koirani ja kissani ovat ensisijaisesti rakkaita perheenjäseniä ja harrastuskavereita. Mielestäni mitään koiraa ei ole tarkoitettu elämään jatkuvasti tarhassa, vaan se kaipaa jatkuvaa ihmiskontaktia. Uskonkin, että mikä tahansa lemmikki on sitä älykkäämpi, mitä enemmän sen kanssa puuhataan ja jutellaan päivittäisessä elämässä.

Vanhemmillani on mökki Pohjois-Savossa rauhallisessa niemessä Onkijärven rannalla, jossa vietämme koko karvaisen perheen kanssa mahdollisimman pitkät kesälomat. Mökillä koirat saavat nauttia täysin rinnoin vapaudesta tontillamme, ulkoilla ja käydä uimassa silloin kuin haluavat. Kissoilla on oma katettu kissatarha ulkoiluun.  

Elämäni karvaiset kaverit on esitelty täällä.

Lyyti, Lissu ja Hellu.